Doorgaan naar hoofdcontent

i-SMOKE


Vandaag beleefde ik geen spannende ontmoeting met een harige Tandarts of andere inspirerende vakmensen. Wacht even, ja toch. De Mevrouw van de ambachtelijke drogist, Yvonne, nee, niet haar eigen naam maar de naam van een Drogisterij keten. Bedacht door een reclame man die naast de Kruitvatten en Etossen van deze wereld nu eens iets echts wilde, iets persoonlijks, of om maar HET modewoord van de donkere dagen voor Kerstmis te gebruiken : hij wilde AUTHENTICITEIT, BRR My GOD! Alsof je het Buskruit hebt uitgevonden.

Alles begon toch ooit eens Authentiek, zonder franje, wat keien ketsen en er is vuur, wat beren schieten en er is kleding, en wat ratten strippen en roosteren en er is eten. Maar goed, ik dwaal af.

Deze mevrouw barstte van de Authenticiteit. Want zij probeerde mij, als klant, te helpen! Jawel, in deze barre tijden worden we allemaal weer klant. EN DUS KONING. He, wat heb ik dat gemist. Bij de Albert Heijn waren we jaren kleintjes en bij de ABNAMRO mochten we alleen nog hekjes toetsen. Goed, deze mevrouw verplaatste zich in haar klant, in mij. Wat was het geval? Ik had ernstige behoefte aan Nicotine. Nou zou je zeggen wat doe je dan bij de Drogist? Nou het zit zo. Dezelfde tijd vorig jaar, ja we hebben ieder jaar, los van de Recessie, donkere dagen, wilde ik de nieuwe elektronische sigaret eens proberen als stand-in voor de echte, de AUTHENTIEKE zo u wil. U begrijpt het al, fiasco er is geen vervanging voor het Echte, voor het ware er is alleen maar het ware. Dus dat ding was na een maand kapot, maar heeft me wel door de kerst en nieuwjaarsborrels gesleept alwaar niet gerookt mocht en kon worden.

En vandaag herinnerde ik me nog een ander aspect van de elektronische sigaret; het is een fantastische camouflage voor een Bad Hair day of andere ingebeelde ziektes. Want het lijkt wel alsof je met een zwaailicht op je kop rondloopt. Wat een aandacht!! "En is dat nou lekker?" ik:"nou neem maar eens een hijs en oordeel zelf" hij:" pfff, komt niets uit" ik:"dat lijkt maar zo" Je moet net zo hard trekken aan dat ding tot het rode lampje gaat branden. hij: 'öh ja, ja, ja....!" Goed, en dat rode lampje trekt dan weer andere jonge onderzoekers aan en voor je het weet heb je tien van die dingen virtueel verkocht.

Dus toen die herinneringen aan de fantastische Kerstperiode van vorig jaar terug kwamen ging ik dus naar de Yvonne. De behulpzame verkoopster zei echter dat de I Smoke niet op voorraad was. Of ze misschien iets anders kon bieden. ik:" ja graag want ik rook al sinds zaterdag niet (reken even mee dat zijn dus 5 dagen en een halve) en wil dat nog even zo houden maar dan moet ik wel nu iets hebben en niet van die vieze Nicotine kauwgum". zij:"oh, ja maar als u al sinds zaterdag niet rookt dan bent u er toch van af eigenlijk, wat goed!"ik:'nou ik vond de eerste drie dagen niet moeilijk maar nu mis ik het tijdens het schrijven, bellen, poepen, praten, borrelen, eigenlijk heel erg" zij:"Ik zou zeker geen kauwgom nemen want daar zit veel te veel Nicotine in, u bent daar al van af. Dat zou zonde zijn want dat houdt u een Nicotine verslaving in stand die u niet meer heeft" Dat was sympathiek van de mevrouw. U moet weten dat een pakje Nicotine kauwgum met 12 stuks net zo duur is als een pakje sigaretten van 20 stuks. Dus had ze lekker kunnen verdienen zo tijdens de donkere dagen voor Kerstmis. Ik:"ja maar er moet toch wat gebeuren hoor" Zij: "zo te horen heeft u gewoon nog last van de gewoonte van het roken. Ik denk dat u daar nog even van af moet" ik:"zou u denken, ja, daar zit wat in. " Zij:" dat wordt minder hoor, al gaat het nooit helemaal weg" BINGO ik met een gigantisch rood zwaailicht in mijn hoofd:" Bestelt u dan met spoed een I Smoke voor me?" Ja, ik had inmiddels visioenen van volledige radeloosheid voor me, dan voel je je misschien wel een held dat je niet rookt, en je voelt je trouwens ook veel fitter, maar dan voel je je zo miserabel omdat het spook van de gewoonte forever je schaduw wordt. Daar moeten we dus even niet aan denken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Allerlei Mensen en hun dingen: Rode nagels

Neelie Nails.

Rode nagels. En dan bedoel ik bewust roodgelakte nagels. Neelie Kroes zette de trend, toen ze Eurocommissaris werd. Kijk maar eens op foto’s van haar tijdens congressen, televisieoptredens, altijd die rode nagels.
Rode nagels en succes lijken wel hand in hand te gaan. En natuurlijk willen we dan ook weten wat het mannenbolwerk er van vindt. En wat blijkt: 'Alle leuke modekleurtjes ten spijt, mannen vinden rood nog altijd de allermooiste kleur als het gaat om nagellak bij vrouwen. Het merendeel van de Nederlandse heren associeert deze kleur namelijk met een sexy uiterlijk. Dat blijkt uit een onderzoek van Etos naar vrouwen en hun nagellakgewoontes dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau Panel wizard onder 500 mannen en 500 vrouwen. Ik kan me voorstellen dat rode nagels gekozen worden om de uitstraling. Rood is de kleur van actie, energie en liefde.

© Siegfried Woldhek 2002 Maartje ’t Hart kiest ook rode nagels.
Kennen we nog meer mensen met rode nagels die succesvol zijn?…

Hoe werkt inspiratie?

Suikeroom lost het op!
Een tijdje geleden is hij overleden. Ik heb daarna dan ook een tijdje geleden.
In gedachten spreekt hij wel eens tot mij Wat klinkt zijn stem dan ontzettend blij!
Maar wat nou het mooiste is van al Ik kan bewijzen dat het waar is, al klinkt het mal
Ik heb zijn stem gevangen op een dictafoon En zo is hij van al mijn gedachten mijn suikeroom.
Als mijn creativiteit stagneert Spreekt mijn suikeroom mij toe: ‘Ik heb zo genoten van je verhalen snoes’ Dan smelt ik in mijn eigen kroes.
De creativiteit gaat zo weer vloeien En al het andere geneuzel zal me werkelijk boeien!


‘Call me. Any time, any place, anyway’!

Blondie voorspelde in 1980 twee dingen: dat er dringend een mobiele telefoon nodig was en dat verlangen bezong ze in de titelsong van American Gigolo: ‘Call me any time, any place anyway!
http://youtu.be/mOZPRm5BW0Y

En dat Richard Gere er 33 jaar later nog zo appetijtelijk uitziet dat hij in een interview over zijn nieuwe film ‘Arbitrage’ die vandaag uitkomt met een gerust hart Mark Twain kon citeren:
‘Aging is an issue of mind over matter. If you don’t mind it doesn’t matter’