Doorgaan naar hoofdcontent

Poepgalerij


Al weken is de afdeling groenvoorziening van de gemeente aan het werk op het grote veld achter ons huis. Een groot grasveld, met wat struikgewas, bomen en vooral veel ruimte. Aan beide zijden staan er twee onder één kappers aan het veld, met een solide waarde, want mooi uitzicht over het groen.
Denk je in: het veld werd tot nu toe gebruikt door allerlei groeperingen. Ruimte voor een heuse Senegalese voetbal club die ieder woensdag rond de klok van 5 komt trainen, en daar na wat muziek maakt. Heel vrolijk. Dan zijn er de pubers die op bankjes samen komen en van de eerste zonnestraaltjes en van elkaar genieten. Dames en soms ook heren van het belendende Bejaardenhuis strekken hier hun benen en doen wat zuurstof op.

Iedere dinsdag vindt hier de schoolgym plaats van een nabije Lagere School. Er wordt Kastie en Slagbal gespeeld, of een potje voetbal. En zodra het weer het toelaat, is er een buurtfeest of spelen de buurtkinderen spelletjes en is er een braderie met Koninginnedag.

En natuurlijk komen hier de hondenliefhebbers, Herders rennen zich los op het veld, de nuffige Malthezer Leeuwtjes checken het mannelijk schoon en de merkloze honden drukken hun stempel tegen ieder struik en boom. Kortom een levendig groen deel van een nette buurt.

En wat is nu het geval? Er wordt hier gewerkt aan het legaal maken van de constante stroom aan uitwerpselen van deze viervoeters. U vermoedt het al: Hier wordt gewerkt aan een legale Poepgalerij! Men is druk bezig met het aanleggen van wandelpaden dwars over de ruime velden. Er wordt hier ingegrepen in een natuurlijke ruimtelijke indeling. Weg multifunctionele openbare groenvoorziening. De metalen afvalbakken liggen klaar om opgesteld te worden (ik heb er 15 geteld) zodat de zakjes met poep daar in gedeponeerd kunnen worden. Een grote hoeveelheid banken liggen klaar om straks honden- proof te worden gegoten in beton, zodat de hondeneigenaren even kunnen rusten van hun inspanningen.

En wat moet dat worden? Qua uitzicht?
“schat, die herder weet je wel, met dat stukje uit zijn oor, hij heeft zojuist een prachtige sigaar gedraaid”
 “oh wat fijn. Welke geur is het vandaag?
“Nou, ergens tussen Zeeuwse klei en Friese kruidkoek in”
“Goh wat knap, wat is het toch een creatieveling”.
Ja fijn om zo te wonen. De poepgalerij zal vele bewoners grote vreugde brengen, het illegaal uitlaten van honden waar ze zich aan hebben gestoord wordt nu vervangen door een nette gestructureerde oplossing. Keurig.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Allerlei Mensen en hun dingen: Rode nagels

Neelie Nails.

Rode nagels. En dan bedoel ik bewust roodgelakte nagels. Neelie Kroes zette de trend, toen ze Eurocommissaris werd. Kijk maar eens op foto’s van haar tijdens congressen, televisieoptredens, altijd die rode nagels.
Rode nagels en succes lijken wel hand in hand te gaan. En natuurlijk willen we dan ook weten wat het mannenbolwerk er van vindt. En wat blijkt: 'Alle leuke modekleurtjes ten spijt, mannen vinden rood nog altijd de allermooiste kleur als het gaat om nagellak bij vrouwen. Het merendeel van de Nederlandse heren associeert deze kleur namelijk met een sexy uiterlijk. Dat blijkt uit een onderzoek van Etos naar vrouwen en hun nagellakgewoontes dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau Panel wizard onder 500 mannen en 500 vrouwen. Ik kan me voorstellen dat rode nagels gekozen worden om de uitstraling. Rood is de kleur van actie, energie en liefde.

© Siegfried Woldhek 2002 Maartje ’t Hart kiest ook rode nagels.
Kennen we nog meer mensen met rode nagels die succesvol zijn?…

Hoe werkt inspiratie?

Suikeroom lost het op!
Een tijdje geleden is hij overleden. Ik heb daarna dan ook een tijdje geleden.
In gedachten spreekt hij wel eens tot mij Wat klinkt zijn stem dan ontzettend blij!
Maar wat nou het mooiste is van al Ik kan bewijzen dat het waar is, al klinkt het mal
Ik heb zijn stem gevangen op een dictafoon En zo is hij van al mijn gedachten mijn suikeroom.
Als mijn creativiteit stagneert Spreekt mijn suikeroom mij toe: ‘Ik heb zo genoten van je verhalen snoes’ Dan smelt ik in mijn eigen kroes.
De creativiteit gaat zo weer vloeien En al het andere geneuzel zal me werkelijk boeien!


‘Call me. Any time, any place, anyway’!

Blondie voorspelde in 1980 twee dingen: dat er dringend een mobiele telefoon nodig was en dat verlangen bezong ze in de titelsong van American Gigolo: ‘Call me any time, any place anyway!
http://youtu.be/mOZPRm5BW0Y

En dat Richard Gere er 33 jaar later nog zo appetijtelijk uitziet dat hij in een interview over zijn nieuwe film ‘Arbitrage’ die vandaag uitkomt met een gerust hart Mark Twain kon citeren:
‘Aging is an issue of mind over matter. If you don’t mind it doesn’t matter’