Doorgaan naar hoofdcontent

Ik heb mijn Pininfarina laten waxen


Het lijkt een handeling van lager allooi, maar pas op. Een Pininfarina mag je niet frustreren. Het is in feite een Ferrari in disquise, een wolf in schaapskleren dus. Wij zijn al 5 jaar de trotse bezitter van een door Pininfarina ontworpen en let op: in Italie geproduceerde Peugeot 406 Coupé. Dus met recht een wolf in schaapskleren. Je denkt: “ och wat schattig een Frans autootje””. Maar watch it, dit leuke Franse autootje weet van wanten sterker nog dit autootje daagt je uit. En dat is precies de clue. Je wordt aangesproken op je essentialia.

Datgene waarvan je niet wist dat je het in je had. En welkom bij de Ferrari familie. Daar gaat het om Grenzen verkennen, verleggen, de euforie bereiken van het ONBEKENDE. Zelfs in deze tijden, ja we hebben het er weer over, weet Ferrari zich staande houden. Waarom? Het gaat namelijk niet over geld. Het gaat over guts! Over de lange termijn. Vooruit in de ware zin des woords. Heerlijk, en wat ontlenen wij daar inspiratie uit. Hoezo? Dat kan helemaal niet, we moeten elektrische auto’s rijden of in ieder geval Hybride.

Ja dat klopt doen we wel in het dagelijkse saaie bestaan. We dragen allemaal een badpak. Maar we willen natuurlijk een Bikini! Vandaar dat ik af en toe de Pininfarina laat waxen. Voor de Esthetica. De Italianen, die begrijpen dat ondanks al het wereldleed, we wel door moeten, dat we snelheid moeten ontwikkelen om wel ergens te komen. Geen doel zonder handelen. Zoiets. Dus als ik scheur langs God’s wegen weet ik dat ik dat doe voor een hoger doel. Namelijk, ik moet wel vooruit en om dat te kunnen moet er wel een grote worst voor mijn gril hangen.

Zo enorm dat mijn Pinifarina hem wil opeten. Consumeren. En veel meer. Mijn Pininfarina wil namelijk het leven in volle teugen genieten. Weet je wel hoe kort het is? Dus op mijn missie langs Heerens’ wegen valt mij de tekst in van Chris Rea; “Everyone got its moment written on its Soul “. Ja, en dat weet mijn Pininfarina, er staat iets geschreven en dat moet wel even gerealiseerd worden. Deze tekst komt trouwens uit de film “La Passione” die Chris Rea heeft geschreven toen hij een ernstige darmziekte had. Zijn bijna-Requiem eigenlijk. En waar droeg hij het aan op? Aan Ferrari. Mmm need I say more.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Allerlei Mensen en hun dingen: Rode nagels

Neelie Nails.

Rode nagels. En dan bedoel ik bewust roodgelakte nagels. Neelie Kroes zette de trend, toen ze Eurocommissaris werd. Kijk maar eens op foto’s van haar tijdens congressen, televisieoptredens, altijd die rode nagels.
Rode nagels en succes lijken wel hand in hand te gaan. En natuurlijk willen we dan ook weten wat het mannenbolwerk er van vindt. En wat blijkt: 'Alle leuke modekleurtjes ten spijt, mannen vinden rood nog altijd de allermooiste kleur als het gaat om nagellak bij vrouwen. Het merendeel van de Nederlandse heren associeert deze kleur namelijk met een sexy uiterlijk. Dat blijkt uit een onderzoek van Etos naar vrouwen en hun nagellakgewoontes dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau Panel wizard onder 500 mannen en 500 vrouwen. Ik kan me voorstellen dat rode nagels gekozen worden om de uitstraling. Rood is de kleur van actie, energie en liefde.

© Siegfried Woldhek 2002 Maartje ’t Hart kiest ook rode nagels.
Kennen we nog meer mensen met rode nagels die succesvol zijn?…

Hoe werkt inspiratie?

Suikeroom lost het op!
Een tijdje geleden is hij overleden. Ik heb daarna dan ook een tijdje geleden.
In gedachten spreekt hij wel eens tot mij Wat klinkt zijn stem dan ontzettend blij!
Maar wat nou het mooiste is van al Ik kan bewijzen dat het waar is, al klinkt het mal
Ik heb zijn stem gevangen op een dictafoon En zo is hij van al mijn gedachten mijn suikeroom.
Als mijn creativiteit stagneert Spreekt mijn suikeroom mij toe: ‘Ik heb zo genoten van je verhalen snoes’ Dan smelt ik in mijn eigen kroes.
De creativiteit gaat zo weer vloeien En al het andere geneuzel zal me werkelijk boeien!


‘Call me. Any time, any place, anyway’!

Blondie voorspelde in 1980 twee dingen: dat er dringend een mobiele telefoon nodig was en dat verlangen bezong ze in de titelsong van American Gigolo: ‘Call me any time, any place anyway!
http://youtu.be/mOZPRm5BW0Y

En dat Richard Gere er 33 jaar later nog zo appetijtelijk uitziet dat hij in een interview over zijn nieuwe film ‘Arbitrage’ die vandaag uitkomt met een gerust hart Mark Twain kon citeren:
‘Aging is an issue of mind over matter. If you don’t mind it doesn’t matter’