Doorgaan naar hoofdcontent

Wat mag je allemaal niet achter het stuur?

Het was een betrekkelijk kort traject. Tiel-Eindhoven, weliswaar een groot stuk over de A2 maar toch. Volgens de TomTom was de geplande reistijd 50 minuten. Het werden er 150. Dus 2,5 uur om te observeren. Want behalve twee alternatieve routes met de bedoeling de files te omzeilen, was de creatieve uitdaging natuurlijk 0. Dan maar één aan mijzelf opgedragen: wat mag je allemaal niet achter het stuur?

Bellen mag niet. Wel hands free maar dan onverstaanbaar en net zoals alle andere mensen in de file werd dit telkens opgelost door toch het mobieltje aan het oor te houden. Immers je wist wie er voor, achter en naast je stond. En als dat geen politie was, dan was het speelkwartier.

Gek genoeg mag je wel neuspeuteren, boterhammetje eten, watertjes drinken, Luisterboek inhaleren of lippen stiften. Heb je toch ook minstens een hand voor nodig en de nodige concentratie? Dat mag nog wel.

Wat dreigt niet meer te mogen is roken. In je eigen auto. 60% van de Nederlanders, zo had ik op de radio gehoord, is voor een verbod op het roken in de auto. Heb daar tijdens het stapvoets rijden over nagedacht maar kon er niet achter komen waarom niet. Ja, als je het raam open zet komen er kwalijke uitlaatgassen je auto binnen. En de rokers hebben altijd het raampje op half zeven. Zou dat misschien de reden zijn? Maar zo ver is het nog niet. Het was een onderzoek. Waarschijnlijk onder 60 respondenten, en dan maar voor het gemak een Persbericht er uit gedaan dat toevallig breed is opgepikt.

Wat dan nog meer? Ja, een nieuwe; uitkijken over Neerlands natuur. Ieder week komen er nieuwe schermen langs de snelweg bij, en ik las deze week dat er nu 7 punten op het (hele) Nederlandse wegennet zijn aangewezen als natuur uitkijk punten. Ik verzin het niet. Het is echt waar. Dus met de snelheid waarmee de schermen worden geplaatst zit Nederland over een jaar zeker potdicht qua natuur. Met uitzondering van die 7 uitkijkpunten dan hè? Als je geluk hebt kan je tijdens de stapvoets rit van 2,5 uur net even een glip natuur opvangen alvorens op te schakelen om 100 meter verder weer stil te staan.

We worden allemaal opgeroepen om zo duurzaam mogelijk te leven. Om dat te kunnen doen zou je van het doel van dit alles, de natuur, moeten kunnen genieten. Zodat je weet waar je het allemaal voor doet. Je tolereert de geluidloze Prius, de sfeerloze spaarlamp, het ongebleekte katoen. Voor wat? Voor de natuur? Mogen we dat dan alstublieft wel even zien? Als ik naar een doel toe werk wil ik wel de resultaten kunnen zien hoor.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Allerlei Mensen en hun dingen: Rode nagels

Neelie Nails.

Rode nagels. En dan bedoel ik bewust roodgelakte nagels. Neelie Kroes zette de trend, toen ze Eurocommissaris werd. Kijk maar eens op foto’s van haar tijdens congressen, televisieoptredens, altijd die rode nagels.
Rode nagels en succes lijken wel hand in hand te gaan. En natuurlijk willen we dan ook weten wat het mannenbolwerk er van vindt. En wat blijkt: 'Alle leuke modekleurtjes ten spijt, mannen vinden rood nog altijd de allermooiste kleur als het gaat om nagellak bij vrouwen. Het merendeel van de Nederlandse heren associeert deze kleur namelijk met een sexy uiterlijk. Dat blijkt uit een onderzoek van Etos naar vrouwen en hun nagellakgewoontes dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau Panel wizard onder 500 mannen en 500 vrouwen. Ik kan me voorstellen dat rode nagels gekozen worden om de uitstraling. Rood is de kleur van actie, energie en liefde.

© Siegfried Woldhek 2002 Maartje ’t Hart kiest ook rode nagels.
Kennen we nog meer mensen met rode nagels die succesvol zijn?…

Hoe werkt inspiratie?

Suikeroom lost het op!
Een tijdje geleden is hij overleden. Ik heb daarna dan ook een tijdje geleden.
In gedachten spreekt hij wel eens tot mij Wat klinkt zijn stem dan ontzettend blij!
Maar wat nou het mooiste is van al Ik kan bewijzen dat het waar is, al klinkt het mal
Ik heb zijn stem gevangen op een dictafoon En zo is hij van al mijn gedachten mijn suikeroom.
Als mijn creativiteit stagneert Spreekt mijn suikeroom mij toe: ‘Ik heb zo genoten van je verhalen snoes’ Dan smelt ik in mijn eigen kroes.
De creativiteit gaat zo weer vloeien En al het andere geneuzel zal me werkelijk boeien!


‘Call me. Any time, any place, anyway’!

Blondie voorspelde in 1980 twee dingen: dat er dringend een mobiele telefoon nodig was en dat verlangen bezong ze in de titelsong van American Gigolo: ‘Call me any time, any place anyway!
http://youtu.be/mOZPRm5BW0Y

En dat Richard Gere er 33 jaar later nog zo appetijtelijk uitziet dat hij in een interview over zijn nieuwe film ‘Arbitrage’ die vandaag uitkomt met een gerust hart Mark Twain kon citeren:
‘Aging is an issue of mind over matter. If you don’t mind it doesn’t matter’