Doorgaan naar hoofdcontent
Count your blessings!

Bent u ook nog een beetje uitgeteld van het afgelopen jaar? Het jaar waarin getallen centraal stonden, en waarin we als een grutter aan het tellen sloegen.

Het tellen van de faillissementen, het tellen van de extra winterdagen, het tellen van de ‘on- rendabelen’ (een respectloze term bedacht door Marcel van Dam). En nu zijn we allemaal de tel wel een beetje kwijt geraakt.
En we telden natauurlijk de bonussen die toch gewoon aan het eind van het jaar uitgekeerd werden aan mensen die daar helemaal niets goed voor hadden gedaan. Bonus is Latijn voor goed. Bonus in het tegenovergestelde van het Latijnse malus dat slecht betekent. De directeur van de NS lijkt de enige in Nederland te zijn die zijn klassiekers nog kent want hij gaf zijn bonus over 2009 terug. En we weten allemaal waarom, er werd niet goed gepresteerd, er werd slecht gepresteerd. Tijden de strenge winter in de laatste 4 weken van 2009 konden we eenvoudig niet meer met de trein.

We werden geadviseerd de auto te gebruiken mochten we ergens willen aankomen. “conducteur, de trein zal zo wel komen, hè? de rails liggen er al” Deze Pro rails uitspraak deed geen opgeld meer in de donkere dagen voor Kerst. Geen bonus dus voor degene die verantwoordelijk was voor de puinhopen, het slechte onderhoud, het gewoon laten bevriezen van de wissels. Hij joeg ons allemaal de auto in.

En wat was dat heeeerlijk, op pad gaan wanneer je wilt, geen koude perrons, geen rookpaal waar je om een plekje moest vechten. Nee gewoon lekker warm, breeduit onder het genot van een sigaret (of een snickers of gevulde koek zo u wilt) en het nieuwste luisterboek relaxed aanschuiven op een wonderwel zeer schone snelweg.
De laatste maand van 2009 stond dus niet in het teken van de natuur. Maar, geen zorgen dat is nu in de maand januari gelukkig ingehaald. Of nee, het hele jaar 2010 zullen we op onze tellen passen qua natuur.

Want zo u misschien al weet staat het begin van dit jaar in het teken van de huis, tuin en keuken vogel! In een oproep via de radio worden we allemaal verzocht het aantal vogels in onze tuin te tellen en dit te melden op een speciale website tuinvogeltelling.nl.

Daar heb ik even over na moeten denken.
Ja, ik snap dat we allemaal nog bewuster moeten zijn van de natuur. Dat we daar goed voor moeten zorgen. En waar begint dat? Juist gewoon dichtbij.

Na nog langer te hebben nagedacht begon ik wild te fantaseren over als we met z’n allen in de straat gevolg gaan geven aan deze oproep om de huis, tuin en keuken vogels te tellen.

Dat ziet er als volgt uit: “dat is 1 mees, 1 merel, ja en een Vlaamse Gaai, oh nee toch niet die zit al bij de buren. Dus ik meld 2 vogels in mijn tuin, of toch 3, immers ik heb hem wel gezien hoor!”
En bij de buren, ja daar waren ze ook al wild aan het tellen geslagen:
”1 roodborstje, twee duiven en 1 Vlaamse Gaai, of wacht nee, die is nu bij de buren, maar ja ik heb hem wel gezien dus ik ga hem wel aangeven hoor!”
De buren daarnaast sloegen ook al aan het tellen, 2 koolmeesjes en 1 duif en een, mmm wat is dat voor een rare vogel, even vogelen op internet, oh dat is een Vlaamse Gaai! Bijzonder, oh hij vliegt weg, oh maar ik heb hem wel gezien hoor dus ik meld hem wel aan “. En zo telt onze straat de vogeltjes. Meldt het op de website. En dan? A) de gegevens zijn niet goed. B) ze zijn eigenlijk slecht. Een bonus zit er voor onze straat niet meer in.
Behoren wij nu tot de on-rendabelen? Of wacht, wat doen ze bij de Familie Jansen? Kijk eens, wat doen ze???
Ze geven de vogels voer van excellente kwaliteit, echt, dat begint al ’s ochtends als de vogels het hongerigst zijn. En ja. De hele familie Jansen is driftig aan het tellen, 7 koolmeesjes, 3 roodborstjes, 7 duiven. 3 Vlaamse Gaaien (?). En ieder dag komen er meer bij, gelokt door het voer, en door de opwinding die er in de tuin bij de familie Jansen heerst. De laptop standaard bij de hand om deze fantastische resultaten meteen door te kunnen geven. Ja, bij de familie Jansen hebben ze het goed begrepen. Count your blessings!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Allerlei Mensen en hun dingen: Rode nagels

Neelie Nails.

Rode nagels. En dan bedoel ik bewust roodgelakte nagels. Neelie Kroes zette de trend, toen ze Eurocommissaris werd. Kijk maar eens op foto’s van haar tijdens congressen, televisieoptredens, altijd die rode nagels.
Rode nagels en succes lijken wel hand in hand te gaan. En natuurlijk willen we dan ook weten wat het mannenbolwerk er van vindt. En wat blijkt: 'Alle leuke modekleurtjes ten spijt, mannen vinden rood nog altijd de allermooiste kleur als het gaat om nagellak bij vrouwen. Het merendeel van de Nederlandse heren associeert deze kleur namelijk met een sexy uiterlijk. Dat blijkt uit een onderzoek van Etos naar vrouwen en hun nagellakgewoontes dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau Panel wizard onder 500 mannen en 500 vrouwen. Ik kan me voorstellen dat rode nagels gekozen worden om de uitstraling. Rood is de kleur van actie, energie en liefde.

© Siegfried Woldhek 2002 Maartje ’t Hart kiest ook rode nagels.
Kennen we nog meer mensen met rode nagels die succesvol zijn?…

Hoe werkt inspiratie?

Suikeroom lost het op!
Een tijdje geleden is hij overleden. Ik heb daarna dan ook een tijdje geleden.
In gedachten spreekt hij wel eens tot mij Wat klinkt zijn stem dan ontzettend blij!
Maar wat nou het mooiste is van al Ik kan bewijzen dat het waar is, al klinkt het mal
Ik heb zijn stem gevangen op een dictafoon En zo is hij van al mijn gedachten mijn suikeroom.
Als mijn creativiteit stagneert Spreekt mijn suikeroom mij toe: ‘Ik heb zo genoten van je verhalen snoes’ Dan smelt ik in mijn eigen kroes.
De creativiteit gaat zo weer vloeien En al het andere geneuzel zal me werkelijk boeien!


‘Call me. Any time, any place, anyway’!

Blondie voorspelde in 1980 twee dingen: dat er dringend een mobiele telefoon nodig was en dat verlangen bezong ze in de titelsong van American Gigolo: ‘Call me any time, any place anyway!
http://youtu.be/mOZPRm5BW0Y

En dat Richard Gere er 33 jaar later nog zo appetijtelijk uitziet dat hij in een interview over zijn nieuwe film ‘Arbitrage’ die vandaag uitkomt met een gerust hart Mark Twain kon citeren:
‘Aging is an issue of mind over matter. If you don’t mind it doesn’t matter’