Doorgaan naar hoofdcontent

Allerlei Mensen en hun dingen: Huisdieren

LOSLATEN

‘Laat Los, Laat los!’ En terwijl ze dat gilde, drukte ze de hond naar beneden. Het duurde enkele seconden en toen liet hij de kat gaan. Het was haar lievelingskat, en het was de lievelingshond van haar zus. De kat viel hard op de grond en maakte dat ze wegkwam, twee grote druppels bloed lagen er op de grond. De hond daarentegen bleef stokstijf in de houding staan. Nog natrillend van de adrenaline, dacht ze:”Dierenarts bellen” maar was zo overstuur dat haar zus aanbod dat te doen.
“Ja goedemorgen mijn hond heeft de poes van mijn zus te pakken gehad”. Onder normale omstandigheden zou deze tekst haar in de juiste stemming brengen voor nog wat meer schuine moppen en aanverwante joligheid. 
Niet nu. Nee, ze durfde niet eens naar de kat te lopen en haar te bekijken. Wel was ze moedig genoeg geweest om in dit dierengeweld in te grijpen. Maar zij kende haar grenzen. Ze belde haar zoon die in de buurt op kamers woont. ‘de hond van je tante heeft onze kat te pakken gehad, kan je komen?’was alles dat ze uit kon brengen. Haar zus ondertussen had haar maatregelen getroffen. Hond in de auto gezet, en schonk een kopje koffie voor beiden in. “we kunnen over een kwartier bij de Dierenarts terecht” zei de zus. “ik vind het zo vervelend, maar wat heb jij snel gehandeld zeg! Daar klonk bewondering door in haar stem “maar je moet nooit een hond van achteren benaderen, hij had je handen er wel af kunnen bijten!”
‘Oh’, dacht ze, ‘nu durf ik al helemaal niet meer naar de kat te kijken, ligt vast in flarden’. En omdat ze over een levendige fantasie beschikte, nam een bloederig beeld bezit van haar. Hyena’s op de prairie die een jonge hinde te pakken kregen. Zoiets.
Haar zoon kwam de oprit op, stoer, op zijn brommer. Hij was er werkelijk binnen vijf minuten, haar held. “Ha mam, waar is de kat?”
“In de voorkamer, ik durf niet te kijken” En de zus voegde daar aan toe:”de hond dacht dat de kat een knuffel was”

Zoonlief ging op onderzoek uit en riep haar: ”mam, ik zie helemaal niets aan haar, ze zit hier in een hoekje te trillen maar, geen bloed en alles zit er nog aan kom maar kijken”  Ze ging samen met haar zus in sluipgang op inspectie. “ach schatje, wees maar niet bang, we gaan naar de dierenarts” Haar zus zei nog:”de hond dacht dat je een knuffel was, hij bedoelde geen kwaad”. De kat werd in een mand gezet en haar zus en haar zoon vertrokken naar de dierenarts. Zij besloot niet mee te gaan, haar zenuwen tot rust te brengen door een lunch te maken. “Wat hebben we in huis even kijken, nog wat tomaten, ui, ah, pasta, sla ..pomdiepomdiepom”” en zo kwam ze gaande weg tot rust en overdacht het incident. Het beeld van haar lieve kat in de bek van die grote hond liet ze langzaam los. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Hoe werkt inspiratie?

Suikeroom lost het op!
Een tijdje geleden is hij overleden. Ik heb daarna dan ook een tijdje geleden.
In gedachten spreekt hij wel eens tot mij Wat klinkt zijn stem dan ontzettend blij!
Maar wat nou het mooiste is van al Ik kan bewijzen dat het waar is, al klinkt het mal
Ik heb zijn stem gevangen op een dictafoon En zo is hij van al mijn gedachten mijn suikeroom.
Als mijn creativiteit stagneert Spreekt mijn suikeroom mij toe: ‘Ik heb zo genoten van je verhalen snoes’ Dan smelt ik in mijn eigen kroes.
De creativiteit gaat zo weer vloeien En al het andere geneuzel zal me werkelijk boeien!


'Geestig' een verhaal dat over alle tijden heengaat....

De pauzebel onderbrak zijn gedachten die ver weg waren gevlogen tijdens het concert. Hij stond op en liep de foyer van de stadsschouwburg in. Een kopje koffie bracht hem weer met twee benen op de grond. Hij dacht aan de prachtige klanken van de zanger waar zijn moeder ook zo van hield. De aankondiging van het optreden van de zanger in’ Le Fantôme de l'Opéra’ had hem meteen aangesproken en hij moest werkelijk waar naar dat concert toe. Hij had de laatste tijd wel eens vaker van die aparte momenten. Meestal onderdrukte hij dat gevoel omdat hij er bang voor was. Als boekhouder en belastingadviseur kon hij zich echt niet veroorloven om al te malle uitstapjes te maken. Stel je voor! En toch. 
Het was begonnen toen zijn moeder vier jaar geleden op haar sterfbed lag en daar heel ontspannen, ja geestig bijna, mee om ging. Hij wist nog hoe ze zong en hem en zijn broers betrok bij haar proces. Het leek net of zij de jongens over haar schouders liet meekijken naar een wereld waar hij nog no…

Allerlei Mensen en hun dingen: Rode nagels

Neelie Nails.

Rode nagels. En dan bedoel ik bewust roodgelakte nagels. Neelie Kroes zette de trend, toen ze Eurocommissaris werd. Kijk maar eens op foto’s van haar tijdens congressen, televisieoptredens, altijd die rode nagels.
Rode nagels en succes lijken wel hand in hand te gaan. En natuurlijk willen we dan ook weten wat het mannenbolwerk er van vindt. En wat blijkt: 'Alle leuke modekleurtjes ten spijt, mannen vinden rood nog altijd de allermooiste kleur als het gaat om nagellak bij vrouwen. Het merendeel van de Nederlandse heren associeert deze kleur namelijk met een sexy uiterlijk. Dat blijkt uit een onderzoek van Etos naar vrouwen en hun nagellakgewoontes dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau Panel wizard onder 500 mannen en 500 vrouwen. Ik kan me voorstellen dat rode nagels gekozen worden om de uitstraling. Rood is de kleur van actie, energie en liefde.

© Siegfried Woldhek 2002 Maartje ’t Hart kiest ook rode nagels.
Kennen we nog meer mensen met rode nagels die succesvol zijn?…