Doorgaan naar hoofdcontent

Vakantiepret

Vakantie tijd breekt aan. Na een decennium te hebben gezeuld met een inferieure collectie koffers, reistassen en plastic zakken werd het tijd voor iets nieuws. In de binnenstad liep ik tegen een aanbieding aan voor weinig geld, veel rollend materieel. Mijn dochter en ik wielden opgetogen terug naar de parkeergarage, alwaar mij een Schiphol gevoel overviel. Staande bij het betaalapparaat kon ik het niet meer tegenhouden “weet U misschien waar Pier D is?” vroeg ik aan een groepje mensen achter ons. En dan zie je meteen waarom ik het zo leuk vind om grapjes te maken, op ieder gezicht (het waren er 6) ontstond een andere uitdrukking. De een stoïcijns, de ander absoluut niet van plan iets terug te zeggen, stijf de lippen op elkaar, weer een ander verlegen de andere kant op kijkend. Er was één persoon die wel wilde meewerken en terugsprak:”Pier D? ha, ha, ja het lijkt hier wel een beetje op het vliegveld, gaat u op vakantie?”. Leuk, iemand met een goed humeur! Koffers in de auto, motor gestart en ready for take off! We vlogen naar huis, de vakantiepret is begonnen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Allerlei Mensen en hun dingen: Rode nagels

Neelie Nails.

Rode nagels. En dan bedoel ik bewust roodgelakte nagels. Neelie Kroes zette de trend, toen ze Eurocommissaris werd. Kijk maar eens op foto’s van haar tijdens congressen, televisieoptredens, altijd die rode nagels.
Rode nagels en succes lijken wel hand in hand te gaan. En natuurlijk willen we dan ook weten wat het mannenbolwerk er van vindt. En wat blijkt: 'Alle leuke modekleurtjes ten spijt, mannen vinden rood nog altijd de allermooiste kleur als het gaat om nagellak bij vrouwen. Het merendeel van de Nederlandse heren associeert deze kleur namelijk met een sexy uiterlijk. Dat blijkt uit een onderzoek van Etos naar vrouwen en hun nagellakgewoontes dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau Panel wizard onder 500 mannen en 500 vrouwen. Ik kan me voorstellen dat rode nagels gekozen worden om de uitstraling. Rood is de kleur van actie, energie en liefde.

© Siegfried Woldhek 2002 Maartje ’t Hart kiest ook rode nagels.
Kennen we nog meer mensen met rode nagels die succesvol zijn?…

Hoe werkt inspiratie?

Suikeroom lost het op!
Een tijdje geleden is hij overleden. Ik heb daarna dan ook een tijdje geleden.
In gedachten spreekt hij wel eens tot mij Wat klinkt zijn stem dan ontzettend blij!
Maar wat nou het mooiste is van al Ik kan bewijzen dat het waar is, al klinkt het mal
Ik heb zijn stem gevangen op een dictafoon En zo is hij van al mijn gedachten mijn suikeroom.
Als mijn creativiteit stagneert Spreekt mijn suikeroom mij toe: ‘Ik heb zo genoten van je verhalen snoes’ Dan smelt ik in mijn eigen kroes.
De creativiteit gaat zo weer vloeien En al het andere geneuzel zal me werkelijk boeien!


‘Call me. Any time, any place, anyway’!

Blondie voorspelde in 1980 twee dingen: dat er dringend een mobiele telefoon nodig was en dat verlangen bezong ze in de titelsong van American Gigolo: ‘Call me any time, any place anyway!
http://youtu.be/mOZPRm5BW0Y

En dat Richard Gere er 33 jaar later nog zo appetijtelijk uitziet dat hij in een interview over zijn nieuwe film ‘Arbitrage’ die vandaag uitkomt met een gerust hart Mark Twain kon citeren:
‘Aging is an issue of mind over matter. If you don’t mind it doesn’t matter’