Doorgaan naar hoofdcontent

SPAnnendDit gaat over een bekentenis van een lichte verslaving. Ik ben, moet u weten, verslingerd aan het bezoeken en vooral ervaren van de wellness afdeling van wat dan ook. In het klein wil ik altijd even een winkel met geuren binnen en in het groot als in aan het reizen ben, voor mijn werk of privé, moet ik gewoon de Spa in van het hotel waar ik verblijf. Ja, want toevalligerwijs verblijf ik meestal in Hotels met een Spa. Nu is dan ook weer niet zo bijzonder want Spa is in! Zo ook op het mooie eiland Kreta, althans wat ik er van heb gezien, Elounda in het oosten van het eiland en bekend staand als het meest luxe stukje. Dat wel. Maar goed als je dan toch op vakantie gaat dan ga je toch niet als straf maar als beloning voor verrichte arbeid? Anders maar niet. Of zoals mijn vader zei:”kamperen is een luxueuze manier van behelpen”en zo gingen wij wel kamperen maar stond de caravan een dag later al op de parkeerplaats van het Hotel. Dus u begrijpt dat ik erfelijk belast ben. Ik kan er niets aan doen. Echt niet.

Dus ik nam mijn erfelijke belasting serieus en onderzocht Spa’s in Lissabon, Rome, Budapest en Athene. Napels zag ik zonder te sterven en aan het meer van Geneve overleefde ik het ijskoude water.
De Spa die ik in Elounda bezocht hoorde bij het Elounda Resort en droeg de naam “Six senses”. Ik ben daar bijna ieder dag van mijn week vakantie geweest. Waarom? De sfeer, de geuren en ja inderdaad de sixth sense. Er was iets bijzonders. Na de bakken met licht buiten trad je daar binnen in een serene kalme wereld. Zachte aarde tinten, fluisterend personeel, adequate behandelingen en een zwembad dat door een glaswand gescheiden was van buiten en waar je de illusie had zo de zee in te zwemmen. Kortom de zachtheid raakte je recht van voren Bham. Relax. . This is heaven! Vandaar die naam.
Het bezoek aan een Spa is dus gewoon Spannend. Je neemt je bagage mee naar binnen en je weet niet wat je weer na afloop mee naar buiten neemt. Wel weet ik dat een bezoek aan een Spa altijd een bezoek aan jezelf betekent. Geen afleiding, recht naar de kern. SPAnnend!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Allerlei Mensen en hun dingen: Rode nagels

Neelie Nails.

Rode nagels. En dan bedoel ik bewust roodgelakte nagels. Neelie Kroes zette de trend, toen ze Eurocommissaris werd. Kijk maar eens op foto’s van haar tijdens congressen, televisieoptredens, altijd die rode nagels.
Rode nagels en succes lijken wel hand in hand te gaan. En natuurlijk willen we dan ook weten wat het mannenbolwerk er van vindt. En wat blijkt: 'Alle leuke modekleurtjes ten spijt, mannen vinden rood nog altijd de allermooiste kleur als het gaat om nagellak bij vrouwen. Het merendeel van de Nederlandse heren associeert deze kleur namelijk met een sexy uiterlijk. Dat blijkt uit een onderzoek van Etos naar vrouwen en hun nagellakgewoontes dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau Panel wizard onder 500 mannen en 500 vrouwen. Ik kan me voorstellen dat rode nagels gekozen worden om de uitstraling. Rood is de kleur van actie, energie en liefde.

© Siegfried Woldhek 2002 Maartje ’t Hart kiest ook rode nagels.
Kennen we nog meer mensen met rode nagels die succesvol zijn?…

Hoe werkt inspiratie?

Suikeroom lost het op!
Een tijdje geleden is hij overleden. Ik heb daarna dan ook een tijdje geleden.
In gedachten spreekt hij wel eens tot mij Wat klinkt zijn stem dan ontzettend blij!
Maar wat nou het mooiste is van al Ik kan bewijzen dat het waar is, al klinkt het mal
Ik heb zijn stem gevangen op een dictafoon En zo is hij van al mijn gedachten mijn suikeroom.
Als mijn creativiteit stagneert Spreekt mijn suikeroom mij toe: ‘Ik heb zo genoten van je verhalen snoes’ Dan smelt ik in mijn eigen kroes.
De creativiteit gaat zo weer vloeien En al het andere geneuzel zal me werkelijk boeien!


‘Call me. Any time, any place, anyway’!

Blondie voorspelde in 1980 twee dingen: dat er dringend een mobiele telefoon nodig was en dat verlangen bezong ze in de titelsong van American Gigolo: ‘Call me any time, any place anyway!
http://youtu.be/mOZPRm5BW0Y

En dat Richard Gere er 33 jaar later nog zo appetijtelijk uitziet dat hij in een interview over zijn nieuwe film ‘Arbitrage’ die vandaag uitkomt met een gerust hart Mark Twain kon citeren:
‘Aging is an issue of mind over matter. If you don’t mind it doesn’t matter’