Doorgaan naar hoofdcontent

Schuldgevoel
Oh oh wat kan dat toch aan ons knagen. Schuldgevoel, het besluipt je van achteren en slaat toe van voren! Gezichtsverlies in je eigen ogen. Het overkomt mij nog wel eens. En ik weet zeker dat hoe braver je bent des te vaker schuldgevoel je bespringt. Enkele dagen geleden werd bij ons een televisie gids ‘de Mikro gids’ bezorgd die bestemd was voor mensen aan de andere kant van de laan. En dan denk ik hoe moeilijk kan het zijn tegenwoordig? Die paar poststukken kan je dan toch wel op nummer 198 bezorgen in plaats van op nummer 298?

Nu gebeurt het wel vaker dat de postbode zich vergist, en ik breng dan altijd, echt waar, heel braaf het poststuk alsnog naar het correcte adres. Ik bel dan aan, want dan krijg je lekker veel positieve energie. ‘wat bent u eerlijk’ of: ‘wat fijn, we dachten al..’ en bij deze mensen op nummer 198 bezorg ik al helemaal graag, want oud en dankbaar.  Maar nee, deze keer vertikte ik het. Dus die ‘Mikro gids’ gaapte mij twee dagen aan en ik staarde terug en liet deze kans op een glansrijke carrière als postbode aan mij voorbij gaan.

En dat was dom. Want de derde dag stond ik bij de kassa in de supermarkt en  terwijl ik de boodschappen op de band aan het laden was zag ik in mijn ooghoeken haar naderbij schuiven. De oude dame van nummer 198! Met, u raadt het al, in haar mandje als enige aankoop, de ‘Mikro gids’.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Allerlei Mensen en hun dingen: Rode nagels

Neelie Nails.

Rode nagels. En dan bedoel ik bewust roodgelakte nagels. Neelie Kroes zette de trend, toen ze Eurocommissaris werd. Kijk maar eens op foto’s van haar tijdens congressen, televisieoptredens, altijd die rode nagels.
Rode nagels en succes lijken wel hand in hand te gaan. En natuurlijk willen we dan ook weten wat het mannenbolwerk er van vindt. En wat blijkt: 'Alle leuke modekleurtjes ten spijt, mannen vinden rood nog altijd de allermooiste kleur als het gaat om nagellak bij vrouwen. Het merendeel van de Nederlandse heren associeert deze kleur namelijk met een sexy uiterlijk. Dat blijkt uit een onderzoek van Etos naar vrouwen en hun nagellakgewoontes dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau Panel wizard onder 500 mannen en 500 vrouwen. Ik kan me voorstellen dat rode nagels gekozen worden om de uitstraling. Rood is de kleur van actie, energie en liefde.

© Siegfried Woldhek 2002 Maartje ’t Hart kiest ook rode nagels.
Kennen we nog meer mensen met rode nagels die succesvol zijn?…

Hoe werkt inspiratie?

Suikeroom lost het op!
Een tijdje geleden is hij overleden. Ik heb daarna dan ook een tijdje geleden.
In gedachten spreekt hij wel eens tot mij Wat klinkt zijn stem dan ontzettend blij!
Maar wat nou het mooiste is van al Ik kan bewijzen dat het waar is, al klinkt het mal
Ik heb zijn stem gevangen op een dictafoon En zo is hij van al mijn gedachten mijn suikeroom.
Als mijn creativiteit stagneert Spreekt mijn suikeroom mij toe: ‘Ik heb zo genoten van je verhalen snoes’ Dan smelt ik in mijn eigen kroes.
De creativiteit gaat zo weer vloeien En al het andere geneuzel zal me werkelijk boeien!


‘Call me. Any time, any place, anyway’!

Blondie voorspelde in 1980 twee dingen: dat er dringend een mobiele telefoon nodig was en dat verlangen bezong ze in de titelsong van American Gigolo: ‘Call me any time, any place anyway!
http://youtu.be/mOZPRm5BW0Y

En dat Richard Gere er 33 jaar later nog zo appetijtelijk uitziet dat hij in een interview over zijn nieuwe film ‘Arbitrage’ die vandaag uitkomt met een gerust hart Mark Twain kon citeren:
‘Aging is an issue of mind over matter. If you don’t mind it doesn’t matter’