Delen en dan vermenigvuldigen
De trend om steeds meer te ‘delen’ in onze maatschappij is
in volle gang op het gebied van bijvoorbeeld vervoer, klussen, maaltijden en
verblijf. Via websites en apps, creëren ondernemers slimme initiatieven om
materie en mankracht te delen. Dit snelgroeiende fenomeen heet de ‘Deeleconomie’
en laat zich omschrijven als : ‘Een wijze van productie en
distributie van goederen en middelen die het delen en collectief consumeren van
onze overvloed mogelijk maakt’.
Maar
ook particulieren delen oogst en overvloed met elkaar. Mij viel de eer te beurt
om te delen in de appel en peren oogst uit de Betuwe. Ik ontving enkele dagen
geleden een prachtige saptank met daarin 5 liter puur sap. En wel van Villa
Zorgvliet in Tiel. Een prachtig 18e Eeuw Classicistische Villa van
vrienden. Zij hadden hun overvloedige oogst gedeeld via een coöperatie: www.mobipers.nl. Hier kunnen alle
appel-en perenoogsten ingeleverd worden in een collectief met als resultaat
deze 5 liter saptanks. Nu ben ik niet zo van de ‘sapjes’ maar gelukkig kreeg ik
ook van Villa Zorgvliet een heerlijke fles Limoncello, zelf gedestilleerd en
ook nog van eigen limoenen. En was het voor mij, een kwestie van om deze
verschillende delen te vermenigvuldigen tot een Villa Zorgvliet cocktail!
Reacties